Цифрові технології у стоматологічній клініці "ЛЄВІКА"

31 жовтня 2019, 15:56

На що спроможна цифрова стоматологія? Технології CAD/CAM у нашій клініці



Сучасне життя неможливо собі уявити без цифрових технологій. Стоматологія - не виключення. Ці технології особливо затребувані, коли потрібно досягнути високо-естетичного дизайну посмішки і отримати передбачуваний результат.

CAD/CAM - це автоматизована на кожному  етапі методика виготовлення зубних протезів.

CAD - це скорочення від слів Computer-Aided Design (проектування з використанням комп"ютерних технологій) та CAM - Computer-Aided Manufacture (виготовлення за допомогою комп"ютерних технологій). 

 

Технології CAD/CAM використовують для виготовлення різноманітних коронок,  а також вінірів.

Всі етапи створення коронок / зубних протезів з використання  технології CAD/CAM можна поділити на наступні:

 

  • підготовка до протезування (гігієна, санація, підготовка опорних зубів) 

  • сканування порожнини рота високоточним ЗД (тривимірним) сканером

  • електронне моделювання індивідуальної коронки (конструкції) 

  • автоматичне виточування коронки на фрезерувальній установці

     

Детально висвітлимо кожен з етапів:

 

  • На первинній консультації лікар-ортопед визначає вид конструкції, складає план лікування та проводить підготовчі роботи (препарування опорних зубів). При необхідності проводиться гігієна порожнини рота та лікування опорних зубів.

     
  • Процес тривимірного сканування зубів за допомогою інтраорального сканеру є максимально оперативним, зручним і точним, а  також гарантує високу точність і функціональність майбутніх протезів. Саме тому відпала потреба у процедурі зняття відбитку за допомогою традиційної ложки і маси та виготовлення гіпсової моделі. На зміну прийшов цифровий відбиток.
  • Спеціаліст зуботехнічної лабораторії за допомогою програмного забезпечення на основі сканованої  інформації про зуби, особливості прикусу, положення сусідніх зубів, будови поверхні здорового зуба створює реставрацію пошкодженого зуба необхідної форми і кольору. За відсутності якоїсь важливої інформації в цифровому відбитку технік в спеціальній програмі самостійно може змоделювати форму й інші параметри пошкодженого зуба.
  • Після моделювання конструкції на комп”ютері точні дані моделі передаються на обладнання  для фрезерування, яке за невеликий проміжок часу вирізає з обраного матеріалу коронку (точну конструкцію), придатну для установки пацієнту.

     
  • Далі робота продовжується в кріслі стоматолога-ортопеда. Який фіксує конструкцію в порожнині рота. Через деякий час пацієнт приходить на контрольні / планові огляди.

 

Основними перевагами технології CAD/CAM є:

 

  • можливість створювати точні,  високо-естетичні конструкції будь-якої складності;

  • сканування порожнини рота не викликає дискомфорту, так як більше не потрібно використовувати масу для зліпків;

  • конструкції виготовляються швидко, кількість візитів скорочується;

  • є можливість створювати вироби з різних матеріалів: діоксиду цирконію, кобальт-хрому, польового шпату та склокераміки;

  • використовуються гіпоалергенні та біоінертні матеріали, що краще інтегруються до слизової оболонки і зменшують ризик виникнення алергій;

  • висока точність технології гарантує довговічність виробів і збереження зубів під коронками;

  • у цьому методі  зменшені до мінімуму недоліки попередніх технологій таких, як усадка і деформації, перегрів металу тощо.

На базі нашої клініки ми маємо власну зуботехнічну  лабораторію, яка оснащена повним комплектом найновішого обладнання. Це дає нам змогу протезувати швидко, контролювати всі етапи і не залежати від підрядників зі сторони.

 

Протезування із застосуванням технологій  CAD/CAM забезпечує комфорт під час лікування, швидкість виготовлення і якісний результат, якому ви будете радіти впродовж багатьох років.



Детальні рекомендації, відповіді на Ваші запитання, а також  можливості застосування технологій цифрового протезування CAD/CAM Ви можете отримати на консультації стоматолога-ортопеда.