Поради батькам перед першим візитом до стоматолога

16 квітня 2019, 11:07

"ЛЄВІКА" - це сімейна стоматологічна клініка, де кожен член родини може отримати потрібне лікування чи консультацію. Команда дитячих стоматологів дбає про здоров"я зубів та гарні усмішки наших найменших пацієнтів. Яскраві дитячі кабінети з іграшками, лікарі та асистенти в веселих різнобарвних костюмах, мультики за бажанням маленьких відвідувачів та подарунки найхоробрішим, дитячий куточок для веселого очікування.  В нашій клініці все продумано й організовано так, чтоб маленькі пацієнти почувалися себе комфортно, впевнено і не боялися.

 

Дуже важливо підготуватися до першого візтиу до дитячого лікаря-стоматолога. Разом з психологом ми склали список порад, які допоможуть батькам в цьому:

 

1. Організуйте перший візит до стоматолога для знайомства . Важливо, щоб Ваша дитина та стоматолог стали друзями. Якщо контакта стоматолога з дитиною не відбувається, спробуйте звернутися до інших спеціалістів клініки.

2. Розкажіть дитині про візит до стоматолога за 1- 2 дні, не раніше, щоб вона не почала хвилюватись, або не встигла почути «страшні історії від інших дітей».

3. Пограйте з дитиною в гру «стоматолог». Спочатку Ви побудьте в ролі стоматолога, а потім поміняйтеся ролями. Спостерігайте за дитиною. Візьміть до уваги, що в ролі лікаря дитина діє так, як очікує від лікаря. Це також можна побачити у грі, коли дитина «лікує зубки своїм іграшкам». Таким чином Ви зможете допомогти лікарю налагодити контакт із Вашим малюком, предавши йому особливості поведінки або очікування дитини, що Ви помітили під час гри.

4. Постарайтесь не хвилюватися. Діти дуже відчувають Ваш настрій. Якщо самі не можете справитись зі своєю тривогою, нехай з дитиною в клініку прийде інший член сім’ї. Він має спокійно ставитись до стоматолога та йому має довіряти Ваша дитина .

5. Візит до стоматолога має бути звичайною подією. Збираючись до стоматолога, ведіть себе як завжди.

6. Говоріть дитині тільки правду. Якщо це візит для знайомства, скажіть що познайомитесь з новим лікарем. Але попередьте лікаря про Вашу із дитиною домовленість! Якщо ж візит з метою лікування, придумайте цікаву казкову історію про зубки та шкідників, які можуть руйнувати зубки. Нехай у Вашій історії лікар буде, наприклад : казковою королевою або іншим казковим героєм.

7. Не вживайте «страшних слів», наприклад: укол, бормашина, свердлити, видаляти, анестезія. Дітям це ні про що не скаже. Лікар індивідуально визначить що потрібно сказати Вашій дитині.

8. Перед візитом до стоматолога дитина має себе добре почувати, виспатись та мати гарний настрій. Якщо захоче, дозвольте їй взяти з собою улюблену іграшку.

9. Якщо у дитини привита культура догляду за ротовою порожниною, тоді вона буде легко сприймати візит до стоматолога, який є частиною догляду за своїм здоров’ям.

Безпосередньо в клініці в день візиту:

1. Прийдіть трохи раніше: за 15 хвилин до візиту.

2. Ознайомте дитину з обстановкою в клініці, в нашій клініці облаштований дитячий куточок. Ви можете погратися там при бажанні дитини.

3. Демонструйте привітність та дружелюбність до лікаря та персоналу.

4. Зайшовши до кабінету, віддайте «кермо правління» лікарю. Уважно слухайте його поради.

5. Якщо Ви знайшли свого лікаря, залишайтесь з ним друзями.

Удачі Вам і здоров'я. Психолог, Станчук Наталія 

Більше про дитячу стоматологію в нашій клініці можна взнати, переглянувши відео нижче та безпосередньо завітавши в клініку.